Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminula navijačica Juventusa povrijeđena u stampedu tokom finala Lige šampiona

Preuzmite sliku

Preminula je jedna od navijačica Juventusa, koja je povrijeđena u stampedu na torinskom Trgu San Carlo tokom finala Lige šampiona 3. juna, potvrdili su u četvrtak uvečer i izrazili saučešće porodici stradale iz torinskog kluba.

U stampedu, koji je izazvala grupa ljudi dok je masa na otvorenom gledala prenos finala Lige šampiona između Juventusa i Real Madrida, povrijeđeno je više od 1.500 navijača. Bacanje petardi izazvalo je paniku na trgu, a u četvrtak je potvrđeno da je od posljedica povreda umrla Erika Pioletti.

“Fudbalski klub Juventus želi izraziti iskreno saučešće zbog smrti Erike Pioletti. Događaji koji su se dogodili u Torinu i žrtve tragedije 3. juna uvijek će biti u srcima i mislima svih koji su na bilo koji način uključeni u rad našeg kluba“, saopštili su iz Juventusa.

Posljednji video snimci koji su se pojavili prikazuju navijače kako ruše ogradu i pokušavaju je preći da bi pobjegli od incidenta koji se dogodio na trgu. Kasnije su navijači potvrdili da su se uplašili, jer su mislili da glasne eksplozije rezultat terorističkog napada na trgu.

Juventus je u finalu, koje je igrano u Cardiffu, poraženo od Real Madrida, rezultatom 1:4. (AA)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,