Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer liga BiH: Sloboda favorit protiv Posušja, u Mostaru derbi Veleža i Borca

Preuzmite sliku

Danas su na rasporedu dvije utakmice 10. kola Premijer lige BiH u kojima Velež dočekuje Borac, a Posušje ide u goste Slobodi.

Sloboda – Posušje (16:00 sati, Moja TV)

Kada pogledamo tabelu sasvim je jasno ko je danas favorit. Tuzlaci su na trećem mjestu sa 15 bodova, dok je Posušje pretposljednje i ima šest osvojenih bodova. Ipak, Sloboda će na terenu morati pokazati da su kvalitetnija ekipa.

U kolu iza nas Sloboda je poražena u posljednjim trenucima od Tuzle City, dok je Posušje stiglo do izjednačenja protiv Radnika također u zadnjim minutama.

Kladionice zbog domaćeg terena i boljeg plasmana daju prednost Slobodi. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.50 na pobjedu Slobode. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

“Dolazi nam ekipa Posušja. Bez obzira na to što su pri dnu tabele mislim da su odigrali nekoliko kvalitetnih utakmica u prvenstvu u kojim im je nedostajalo sreće da osvoje bodove. Promijenili su šefa stručnog štaba koji će sigurno uvesti neke novine. Mi smo našu prethodnu utakmicu zaboravili. Nismo imali vremena za oporavak. Imamo još jedan trening za pripremu kako bi što spremnije dočekali sutrašnju utakmicu”, kazao je pomoćni trener Sloboda, Adnan Jahić.

Utakmica se igra u 16 sati na stadionu Tušanj, a glavni sudija na susretu je Josip Martinović.

Velež – Borac (20:10 sati, Arena Sport)

Jedan od derbija ovog kola igraju Velež i Borac u Mostaru. Velež ima 12 bodova, dva više od Borca koji ima i utakmicu manje i sigurno da gosti iz Banjaluke žele iskoristiti slabiju formu Rođenih te se vratiti u gornji dio tabele.

U prošlom kolu Velež je osvojio bod na Grbavici odigravši 0:0, a Borac je na svom terenu savladao Široki Brijeg 2:1.

“Protiv Željezničara volja i želja su bili na zavidnom nivou, mogli smo pobijediti i izgubiti, okrećemo se utakmici protiv Borca koji u posljednje vrijeme igra dobro. “Kolega Miljanović je podigao ekipu koja ima dobre pojedince. Zakarić, Vranješ, Moraitis kojeg smo i mi pokušali dovesti mogu svakom napraviti probleme”, kazao je Dudić pred Borac.

“Slijedi nam još jedan težak rival u gustom rasporedu. Ekipu Veleža odlikuju borbenost, agresivnost i individualni kvalitet. Mostarci izlaze iz krize, konsolidovali su se poslije nekoliko loših rezultata u šampionatu zbog učešća u Evropi. Cilj im je vrh tabele, možda i nešto više. Do nas je da odigramo pametno i čvrsto. Velež je hrabra ekipa i moramo da im se isto tako suprotstavimo. Glavni cilj je da nastavimo sa pozitivnim rezultatima, uvijek idemo na pobjedu, ali ako osvojimo bod bićemo zadovoljni, to je pozitivan rezultat s obzirom na veliko rivalstvo dva tima”, rekao je trener Nemanja Miljanović.

Velež i Borac igraju u Vrapčićima od 20:10 sati, a pravdu na utakmici dijeli Sabrija Topalović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,