Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer liga BiH: Sarajevo kiksalo, Borac na korak do titule, grčevita borba za opstanak

Preuzmite sliku

U preostala dva kola m:tel Premijer lige BiH čeka nas dramatična završnica u borbi za opstanak.

Današnjim susretima kompletirano je 31. kolo m:tel Premijer lige BiH, te se situacija dodatno zakomplikovala, a tri kluba na dnu imaju po 25 bodova.

Susret u Bijeljini između Radnika i Olimpika završio je minimalnom pobjedom domaćina, te su se ‘plavi’ izvukli iz opasne zone, a istovremeno gurnuo goste na posljednju poziciju.

Vezano | Nastavljen ‘Crveno-crni’ niz bez poraza: Sloboda i Široki na Tušnju podijelili bodove

Velika tri boda donio im je kapiten Velibor Đurić sjajnim golom u 36. minuti.

Posao im je dosta olakšao crveni karton veznjaka gostiju Marka Perišića u 21. minuti.

Aktuelni prvak Sarajevo gostovao je Mladosti u Doboj-Kaknju i osvojio samo bod, čime se dodatno udaljio od odbrane titule.

Meč je okončan bez golova 0:0, a obje ekipe susret su okončale s po deset igrača. Kod Mladosti je isključen Amer Hiroš – 93’, a kod Sarajeva Zinedin Mustedanagić – 90’.

Borac je s druge strane slavio na Grbavici protiv Željezničara s 1:2 i time došao vrlo blizu naslova.

Strijelci za goste bili su Goran Zakarić u 67. i Dejan Meleg u 73. minuti, dok je poraz domaćina u 92. minuti ublažio Samir Bekrić iz slobodnjaka.

Borac je tako pobjegao Sarajevu na četiri boda prednosti dva kola prije kraja.

Susret je pred sami kraj nakratko prekinut, nakon što su gostujući igrači odbili nastaviti meč zbog nedosuđenog penala. Ipak, nastavljen je i priveden kraju.

Zrinjski je s 3:1 savladao Krupu i ostavio je na 11. mjestu.

Za “Plemići” su pogađali Nemanja Bilbija iz penala u 26. minuti, te Ivan Bašić u 53., dok je prvi gol bio djelo igrača gostiju Jovana Pavlovića.

Sloboda i Široki Brijeg su odigrali 1:1, pa se Zrinjski probio na četvrto mjesto. Za Slobodu je pogodio Robert Mišković u 24. minuti, a za goste Stipe Jurić iz penala u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Isti rezultat bio je i u duelu Tuzla Cityja i Veleža. Gosti su poveli preko Dejana Georgijevića  u 36. minuti, a izjednačio je Vojo Ubiparip s bijele tačke u 76.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,