Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Premijer liga BiH: Na Tušnju tuzlanski derbi, Željezničar u slavljeničkoj atmosferi dočekuje Velež

Preuzmite sliku

Danas će biti odigrana i preostala četiri susreta 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Program će otvoriti Posušje i Radnik iz Bijeljine na Mokrom Docu. Bit će ovo duel dvije posljednjeplasirane ekipe na tabeli, a Posušje kotira nešto bolje jer su do sada osvojili 5 bodova i ostvarili jednu pobjedu. Radnik nakon dosta problema na početku sezone, sa svega tri boda ostvarena do sada u Posušju će tražiti prvu pobjedu u novoj sezoni.

Željezničar će u slavljeničkoj atmosferi povodom 100. rođendana na Grbavici sa početkom od 17 sati ugostiti ekipu Veleža. Ekipa Tomislava Ivkovića će tražiti pobjedu kojom će svojim navijačima uljepšati ovaj veliki jubilej, ali sigurno da neće biti nimalo lako jer će Velež nakon remija sa Sarajevom i poraza od Zrinjskog tražiti pobjedu kojom će se željeti vratiti na pobjednički kolosijek.

Na Tušnju se igra tuzlanski derbi, a lider na tabeli Tuzla City će ugostiti Slobodu. Ekipa Husrefa Musemića jedno je od najugodnijih iznenađenja u novoj sezoni i trenutno zauzimaju prvu poziciju sa 6 pobjeda i jednim neriješenim rezultatom. Sloboda također na iznenađenje mnogih pod palicom Mladena Žižovića izgleda sjajno i trenutno se nalazi na trećoj poziciji sa 15 osvojenih bodova. Ovaj susret igra se sa početkom od 18 sati i 55 minuta.

Zavjesa na 9. kolo bit će spuštena u Mostaru gdje će Zrinjski sa početkom od 21 sat i 5 minuta dočekati ekipu Rudara iz Prijedora.

Premijer liga BiH – 9. kolo:

Petak, 17.09.

FK Sarajevo 0-1 FK Leotar (Aćimović)

FK Borac 2-1 NK Široki Brijeg (Moraitis, Vranješ / Lukić)

Subota, 18.09.

HŠK Posušje 16:30 FK Radnik

FK Željezničar 17:00 FK Velež

FK Tuzla City 18:55 FK Sloboda

HŠK Zrinjski 21:10 FK Rudar

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje