Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prekinuta crna serija: Borbena Sloboda na teškom terenu zasluženo savladala Čelik

Preuzmite sliku

U okviru 22. kola BHT Premijer lige BiH na stadionu Tušanj u Tuzli po izuzetno teškom terenu susret su odigrali fudbaleri Slobode i Čelika.

Izuzetno vrijedne bodove u borbi za opstanak osvojili su fudbaleri Slobode pobjedom od 2:1. Ovom pobjedom fudbaleri Slobode prekinuli su crni niz od 178 dana bez pobjede.

Fudbaleri Slobode stigli su do ranog vodstva protiv Čelika, a pogodak za vodstvo domaćih već u 4. minuti je postigao Amer Bekić.

  • U 35. minuti susreta prodor Abida Mujagića po strani zaustavio je igrač Čelika, na sugestiju pomoćnika dosuđen je penal kojeg je za svoj drugi pogodak na susretu sigurno realizovao Amer Bekić.

  • U 39. minuti susreta Samir Bekrić je izveo korner, a Abid Mujagić petom pokušao savladati Bojana Pavlovića, golman Čelika je odličnom intervencijom spasio svoju mrežu.

    Delegacija NK Čelik na čelu sa trenerom Umitom Ozatom je pred kraj prvog poluvremena došla u verbalni okršaj sa publikom na Tušnju. Nakon svega navedenog reagovala je policija, te ih odstranila iz loža i sprovela do svlačionica stadiona Tušanj odakle su nastavili gledati meč.

    Poluvrijeme je okončano rezultatom 2:0 za Slobodu.

    Drugo poluvrijeme domaći fudbaleri nastavili su sa ofanzivnom igrom. U 55. minuti Pavlović je krajnim naporom odbranio pokušaj iz okreta Mujagića.

    U 68. minuti susreta nova velika prilika za domaći tim. Lopta je stigla do Samira Bekrića koji je lobom pokušao matirati Pavlovića, ali nešto lošija procjena rezultirala je odlaskom lopte preko gola.

    U 70. minuti susreta gosti smanjuju vodstvo na 2:1 kada Mario Crnički pogađa iz okreta gol Lakića.

    U 85. minuti susreta kapiten Slobode Amer Beganović doživio je povredu koljena, nakon čega je morao napustiti susret. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

    Rezultati by SofaScore

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje