Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavnici Željezničara odali počast Hukiću i Verlaševiću (FOTO)

Preuzmite sliku

Delegacija FK Željezničar predvođena direktorom Mirsadom Šiljkom i šefom struke Admirom Adžemom, odala je počast na mjestu ukopa legendi bosanskohercegovačkog fudbala Mustafi Hukiću i bivšem fudbaleru našeg Kluba Nedžadu Verlaševiću.

Željezničar danas od 16 sati gostuje u Tuzli kod domaće Slobode, a Plava ekspedicija u grad soli je stigla jutros. Delegacija Kluba je jutros odmah posjetila mjesto ukopa i odala počast Mustafi Hukiću i Nedžadu Verlaševiću.

Mustafa Hukić je igračka legenda Slobode za koju je sakupio 281 zvanični nastup. Pored Slobode nastupao je za Osijek, američki San Jose i Adanaspor iz Turske. Po okončanju igračke karijere bio je pomoćnik selektoru A reprezentacije Fuadu Muzuroviću. Hukić je 1999. godine tragično poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Lukavca.

Nedžad Verlašević je svoju karijeru počeo u Slobodi, a u sezoni 1986/1987 nosio je dres tima sa Grbavice. Također, Verlašević je kratko vodio sarajevsku kipu sa klupe. Popularni Smajo zauvijek nas je napustio 2001. godine od posljedica srčanog udara.

(fkzeljeznicar.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje