Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Slobode: “Niko nije znao koliki je dug kluba”

Preuzmite sliku

Predsjednik tuzlanske Slobode Elmir Šećerbegović je u razgovoru za “O kanal” prokomentarisao situaciju u klubu od kada je on prije dvije i po godine zasjeo na čelo tima.

“Sada kada se okrenem oko sebe, prošle su dvije i po godine, a vjerujte mi kao da je to bilo juče. Baš smo u nekom internom razgovoru pričali, još malo pa će ovo biti najdugovječnija uprava. Imam osjećaj kao da smo jučer krenuli sa poslom. Nažalost, malo trpe prijatelji, porodica i posao, ali imam razumijevanja od njih. Svi koji smo u klubu i taj tim koji smo formirali, ekipa jako i predano radi. Mislim da polako počinju rezultati da budu vidljivi. Ne mogu sportski rezultati biti vidljivi dok se stvari ne poslože, onda će ti sportski rezultati biti posljedica onih stvari koje Uprava radi” – započeo je Elmri Šećerbegović i nastavio:

“Niko nije ni htio, ni čuo, a niti je imao želju da bude u Upravi, a kamoli da bude u tom momentu predsjednik Slobode. Trebala je samo neka, kako mi kažemo kolokvijalno između nas, budala da dođe i kaže ugasi svjetlo. Tu apsolutno ne pretjerujem iako se često dolazi sa tezom da je sve gotovo”.

  • Istakao je predsjednik Slobode, Elmir Šećerbegović kako su ga u klubu zatekli mnogi problemi, ali je takođe nedostajalo vizije za budućnost istog.

    “Bilo je dosta problema, ali ono što je najgore od svega jeste nedostatak vizije da se to riješi. Mi kada smo došli tamo, nismo zatekli apsolutno ništa. Došli smo da napravimo neku promjenu jer, da smo radili kao prethodnici, došli bismo na isto, odnosno samo bismo odgodili problem” – kazao je Šećerbegović pa dodao:

    “Radili smo izmjenu Statuta i odlučili da proširimo tu skupštinu na način da neko plati kako bi mogao biti tu, jer smo tako računali. Međutim, mi smo mislili da će tu biti oko 50 ljudi, ali na kraju se sve svelo na njih osam. Ali, evo, i nas osam, koji smo tu već dvije i po godine, uspjeli smo preživjeti taj prvi val koji je bio za gašenje kluba, jer su bile razne priče da će FK Sloboda postati OKK Sloboda, krenuće se iz posljednjeg ranga itd. Međutim, zakačila nas je korona, ali smo prošli mnogo toga i nadam se da ćemo konačno moći dočekati te sportske rezultate”.

    Osvrnuo se sada već preko dvije godine predsjednik kluba Šećerbegović, o situaciji sa dugovanjem Slobode.

  • “Prvo niko nije ni znao koliki je dug, jer nije bilo moguće da se sazna. Mi smo bukvalno angažovali tri studenta koji su mjesec samo papir po papir vadili, odnosno slagali na jedno mjesto kako bi se znalo gdje smo i šta smo. Baratalo se sa cifrom od tri do šest miliona, ali se zna ko je bio. Nakon što smo 90 % papira uspjeli da skupimo, onda smo 1. januara imali taj veliki pres na kojem smo rekli kako je bilo preko pet miliona duga i sa tim smo krenuli. Može biti pet do deset posto, jer se dešavalo da u posljednje dvije godine dođe neka tužba, ali smo se oko toga vrtjeli” – kazao je predsjednik Slobode i zaključio:

    “Jako su bitni igrači koji treba da igraju, jer oni ti trebaju da ostaneš u ligi. Tu imaš problem. Ako ne igraš dobro, onda ispadaš i gubiš finansije. Drugo, ima Porezna koja je uvijek prioritet i koja ne pita za fudbal, već samo da li si ti izvršio svoje obaveze prema njima. Imaš tu i dobavljače koji te svojim metodama ucjenjuju, tuže i traže svoje pare. To bi bilo sve kako treba da mi pričamo o zarađenim parama, ali je tu bilo veliki broj nelegalnih para, odnosno pokušaja da se neke stvari rade na takav način”.

    Sloboda će svoj prvi meč nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati protiv Tuzle sitija na terenu “Gradskog stadiona Tušanj” u Tuzli.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje