Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Slobode na skupštini jednog fudbalera posebno pohvalio

Preuzmite sliku

Danas je u zgradi Kantonalne privredne komore u Tuzli održana je Skupština kluba FK Sloboda na kojoj je jednoglasno odbijena ostavka Upravnog odbora.

Na početku sjednice nakon usvajanja dnevnog reda okupljenim se obratio Senad Mujkanović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda, koji je podnio izvještaj aktivnosti u proteklih Upravnog odbora u prethodne dvije godine.

Mujkanović je rekao kako je kao prvi čovjek uprave imao velikih problema zbog dugova koje su napravili njegovi prethodnici. Mujkanović je obrazložio kako je Sloboda imala blokiran račun, kao i veliki broj dugovanja prema nekim igračima.

“Mnogo je problema u Slobodi i teško je s tim izlaziti na kraj. Kada sam preuzeo mandat pojedinci su govorili kako je to krupan zalogaj za mene i bili su u pravu. Zaista je Sloboda krupan zalogaj ali ne samo za mene već za svakoga ko se prihvati da bude prvi čovjek kluba. To je firma sa oko 50 zaposlenih ljudi, potreban je ozbljan tim da sve to uspješno iznese. Situacija je danas dosta bolja i povoljnija kada su u pitanju mnoge stvari” – kazao je Mujkanović i dodao:

“Moram da iskorisim ovu priliku i spomenem jednog fudbalera koji se uvijek ponaša poput pravog profesionalca, to je Haris Mehmedagić. Kada je najteže bilo nikada Mehmedagić nije radio ništa što može naškoditi Slobodi. Saradnja s njim je na profesionalnom nivou i on se tako ponašao uvijek. Taj fudbaler zaslužuje prvom prilikom veliki aplauz svih nas kada istrči na teren stadiona Tušanj” – kazao je predsjednik UO FK Sloboda, Senad Mujkanović.

Prema mnogima Haris Mehmedagić je među najboljim stoperima BHT Premijer lige. Nakon sezone 2016./2017. vođeno je dosta spekulacija o odlasku Mehmedagića iz Slobode, ali nakon pregovora postignut je dogovor o produžetku saradnje na obostrano zadovoljsto.

Mehmedagić je jedan od onih fudbalera koji maksimalno profesionalno prihvata sve zadatke i veoma je posvećen klubu za koji nastupa.

Redove Slobode pojačao je u proljetnom dijelu fudbalske sezone 2014./2015. s prevashodnim zadatkom da osujeti napad protivniče ekipe, međutim u nekoliko navrata znao je i da pogodi mrežu protivničkog gola. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje