Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik FS Italije: Serija A će se nastaviti, makar se igrala u julu i augustu

Preuzmite sliku

Gabriele Gravina, predsjednik Fudbalskog saveza Italije odbacio je ideju potpunog prekida sezone u Seriji A te izrazio nadu da će se nastaviti, po cijenu da se utakmice igraju u julu i augustu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja svijeta pandemijom novog korona virusa. Više stotina ljudi umire svaki dan od COVID-19, ali uprkos tome Gravina se nada da će sezona 2019/20 u Seriji A biti regularno privedena kraju.

“Sve dok budem mogao, neću izgubiti nadu da će se sezona nastaviti. Učiniću sve da se to desi. Kod mene se odustajanje rijetko događa. Svjestan sam da je još uvijek prerano razmišljati o datumu, ali moramo misliti pozitivno. Potrudićemo se da igramo i po cijenu traženja podrške od UEFA-e i FIFA-e kako bi probili 30. juni, kako bi mogli iskoristiti juli i august“, rekao je Gravina za italijanske medije i dodao:

“Trenutno nema mjesta za lične interese. Molim za zdrav razum, jer na kraju će, ipak, Fudbalski savez Italije donijeti konačnu odluku.“

Posljednjih dana gazde Juventusa i Lazija vode medijski verbalni rat na temu nastavka sezone. Naravno, torinskom klubu, koji je bio lider u trenutku prekida Serije A, odgovara da se sezona završi i da bude proglašen šampion prema trenutnom stanju na tabeli. No, s druge strane u Rimu se ne slažu s takvom idejom i nadaju se nastavku takmičenja.

Serija A je prekinuta u 26. kolu, a u tom trenutku Juventus je bio prvi sa 63 boda, dok ga je Lazio pratio sa bodom manje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,