Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predsjednik Barcelone: Miralem Pjanić će donijeti sigurnost ekipi

Preuzmite sliku

Predsjednik Barcelone, Josep Bartomeu, govorio je za Mundo Deportivo o narednoj sezoni, a istakao je da će Miralem Pjanić (30) donijeti sigurnost katalonskoj ekipi.

“Već imamo sedam novih fudbalera. Tu je mladi Pedri, zatim smo doveli Trincaa iz Brage i on je trenutno najbolji U21 igrač Evrope. Imamo Matheusa Fernandesa, ali i Miralema Pjanića, koji će donijeti sigurnost ekipi. Tu su nam i mladi igrači poput Arauja, Puiga i Fatija”, riječi su predsjednika Barce.

Bartomeu je prokomentarisao i situaciju sa najboljim igračima Barcelone, odnosno da li će igrati za ovaj klub i u narednim sezonama.

“Messi je više puta rekao kako želi završiti karijeru u Barceloni, tako da nemam nikakve sumnje da će produžiti ugovor. Što se tiče Suareza, u njegovom ugovoru postoji opcija da se automatski produži na još jednu godinu pod uslovom da naredne sezone odigra određen broj susreta. Ter Stegen je sjajan golman i jedan od tri najbolja na svijetu. Ovdje ne govorimo samo o njegovim golmanskim kvalitetima, već i o karakteru”, kazao je Bartomeu i osvrnuo se na moguće dolaske Neymara i Lautara Martineza.

“Teško je dogovoriti bilo šta bez razmjene igrača, pa je takva situacija i sa Neymarom. Sa Interom smo pregovarali o transferu Lautara Martineza, ali to je sada prekinuto. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje