Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznati mogući protivnici reprezentacije BiH u Ligi nacija

Preuzmite sliku

Bosna i Hercegovina je nakon večerašnje pobjede nad Estonijom u Talinu (1:2) završila ciklus kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji na trećem mjestu.

Nakon što Izvršni odbor N/FSBiH donese odluku o novom selektoru Bosne i Hercegovine, naša reprezentacija će započeti pripreme za novo UEFA takmičenje, koje kreće u jesen 2018. godine.

Nakon pobjede u Estoniji i ostalih rezultata poznato je da će Bosna i Hercegovina biti u drugoj jakosnoj grupi prilikom žrijeba za Ligu nacija. Naime, novo UEFA takmičenje je podijeljeno na četiri divizije, pri čemu je prva divizija formirana od 16 najbolje plasiranih reprezentacija nakon večerašnjih utakmica. Bosna i Hercegovina će prema novoj rang listi zauzeti poziciju koja će nas plasirati u B diviziju Lige nacija.

Bosna i Hercegovina je nakon pobjede smještena u drugi jakosni šešir prilikom žrijeba zajedno sa Ukrajinom, Irskom i Švedskom.

Mogući protivnici Zmajeva će biti reprezentacije iz prvog jakosnog šešira u kojem su smješteni Vels, Rusija, Slovačka i Austrija, te reprezentacije iz trećeg jakosnog šešira u kojem su smještene reprezentacije Danske, Češke, Turske i Sjeverne Irske. Nakon žrijeba će biti formirane četiri grupe od tri reprezentacije, a pobjednici grupa će igrati međusobne utakmice nakon kojih će jedna reprezentacija obezbjediti plasman na EURO 2020. godine. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,