Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznata sudbina Vahida Halilhodžića na klupi reprezentacije Maroka, navijači slave

Preuzmite sliku

Halilhodžić je s reprezentacijom Maroka izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, a prije toga je iz momčadi izbacio najveće zvijezde.

Marokanski nogometni savez odlučio je raskinuti ugovor s izbornikom svoje reprezentacije, poznatim bosanskohercegovačkim trenerom Vahidom Halilhodžićem, javljaju tamošnji mediji.

Halilhodžić je s reprezentacijom Maroka izborio plasman na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, no ubrzo se pojavila priča da će dobiti otkaz jer je tijekom kvalifikacija iz reprezentacije izbacio najveće zvijezde, Hakima Ziyecha, Noussaira Mazraouija i Abderrazaka Hamdallaha, i javno rekao kako ih ne namjerava zvati za SP.

Marokanskom Savezu se to nije svidjelo pa su počeli pripremati otkaz za “Vahu” jer žele da ih na SP-u vodi drugi izbornik koji će u reprezentaciju pozvati i zvijezde koje je Halilhodžić prekrižio.

Marokanski mediji su objavili da će Halilhodžić biti na sastanku s predsjednikom Saveza Fouzijem Lekjaem početkom maja i da će tada i službeno dobiti otkaz.

Ta je vijest izazvala oduševljenje u marokanskoj javnosti i navijači slave što će na SP-u u reprezentaciji biti i najveće zvijezde.

Halilhodžić se, podsjetimo, na klupi Maroka upisao u povijest jer je je s četiri različite nacionalne nogometne reprezentacije izborio nastup na završnom turniru najboljih momčadi svijeta iz četiri pokušaja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje