Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznata cifra: Koliko će NSBiH isplatiti Prosinečkom za sporazumni raskid saradnje?

Preuzmite sliku

Robert Prosinečki imao je mjesečnu plaću od oko 30.000 KM  (15.000 eura)

Robert Prosinečki i Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas su sporazumno raskinuli saradnju, što znači da hrvatski stručnjak više nije selektor Zmajeva.

S obzirom na to da je bivši fudbaler Reala i Barcelone imao ugovor do kraja kvalifikacija, a za našu reprezentaciju kvalifikacije će završiti krajem marta, navodno su dvije strane dogovorile da bivšem selektoru budu isplaćene četiri plaće (decembar, januar, februar i mart).

Prosinečki je imao mjesečnu plaću od oko 30.000 KM (15.000 eura), što znači da bi FSBiH na račun bivšeg selektora trebao uplatiti oko 120.000 KM.

Međutim, kako saznaje Faktor, tokom pregovora o “otpremnini” bivši selektor je bio maksimalno korektan, pa će mu na kraju biti isplaćen znatni manji iznos nego što bi po ugovoru trebao dobiti. U FSBiH nisu željeli govoriti o finansijskim detaljima raskida saradnje.

Podsjetimo, Prosinečki je, po ugovoru koji je potpisao 4. januara 2018. godine, osim mjesečne plate imao priliku osvojiti i izdašnu premiju, a navodno, tada je dogovoreno da bi u slučaju da ispuni cilj i odvede Zmajeve na EURO zaradio premiju od oko 800.000 KM. Kako kroz kvalifikacije nije ispunio cilj, ostao je bez premije… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,