Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potvrđeno: Bit će najskuplji odbrambeni igrač na svijetu

Preuzmite sliku

Rekord koji drži David Luiz koji je svojevremeno za 60 miliona eura prešao iz Chelseaja u PSG uskoro će biti oboren kada su u pitanju odbrambeni igrači.

Chelsea je prelomio, ponudit će oko 70 miliona eura za Virgila van Dijka iz Southamptona. Holanđanin je jedan od najboljih defanzivaca lige, pogotovo kada su tehničke karakteristike stopera u pitanju, Koeman ga je doveo iz Celtica, i sa njim napravio “bum” u Premijer ligi.

I Chelsea i Manchester City su željeli da ljetos sruše svjetski rekord za defanzivca, na meti im je bio komandant Juventusove odbrane, Leo Bonucci, ali ni sam igrač nije bio zagrijan za odlazak iz redova italijanskog šampiona, pišu Sportske.

Sa druge strane, van Dijk je prije par nedelja diplomatski izjavio da bi želio da igra u većem klubu i u Ligi Šampiona.

Holandski defanzivac nije mlad, ali jeste značajno mlađi od Bonuccija, ima 25 godina, u domovini je debitovao u profesionalnom fudbalu za Vilhelm 2013. je stigao u Škotsku.

Chelseai je bliži van Dijku, ima novac od prodaje Oscara, Conte želi već da napravi tim za sljedeću sezonu, ali i da cementira stvari u Engleskoj gdje ima veliku prednost na vrhu tabele.

Što se Manchester Citija tiče, Guvardiola je već dao ogroman novac za Stonesa, nije zadovoljan Otamendijem, Kompany je povrijeđen, probao je sa Kolarovim na mjestu štopera.

Dva velika kluba u igri, plus United koji nije ravnodušan čine stvar idealnom za Southampton. Ako, ovog januara ode, a sva je prilika da će se to desiti, momak iz Brede, koji je svojevremeno kao slobodan igrač iz Willema stigao u Groningen postat će najskuplji defanzivac u istoriji igre.

Rekord i dalje drži David Luiz koji je svojevremeno za 60 miliona eua prešao iz Chelseaja u PSG, a među “Plavce” se vratio za manju sumu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje