Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potrošio dva miliona eura: Luka Modrić je 2018. godine kupio saigračima iste satove

Preuzmite sliku

Saradnik Luke Modrića Simon Bastiansen, stručnjak za brendiranje, koji s kapitenom Hrvatske sarađuje od Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji, ispričao je zanimljivu priču koja otkriva koliko je Luka velikodušan i obazriv.

Njih dvojica su se upoznala nakon SP-a u Rusiji na kojem su Vatreni osvojili srebro, a već pri prvom susretu Bastiansenu je bilo jasno da je Modrić jednako dobar čovjek kao i nogometaš.

“Upravo je bio osvojio Zlatnu loptu, iste godine osvojio je Ligu prvaka i bio srebrni na Svjetskom prvenstvu te je postao najbolji igrač turnira, ali kad sam ga upoznao, shvatio sam da je najpristojnija sportska zvijezda koju sam ikad upoznao. A upoznao sam ih dosta”, rekao je Bastiansen za danske medije.

Nakon toga sastali su se u Zagrebu, a Bastiansen je Modriću donio na poklon sat proizvođača Breitling, koji je želio da Luka nosi njihov brend.

“Sjeli smo na piće i on je pogledao u vlastiti sat. Zapravo, gledao sam i ja u njega i rekao sam mu kako nosi vrlo lijep sat. Pristojno je zahvalio i, čini se, tad dobio ideju”, ispričao je Bastiansen.

Modrić je nosio Daytona Rolex od crvenog zlata, a Bastiansen je znao da takav košta 40.000 eura.

“To je poseban sat”, rekao je zatim Modrić Bastiansenu, nakon čega mu je Luka priznao šta je uradio.

“Kaže mi kako se tim satom počastio poslije osvajanja Zlatne lopte, ali dodaje kako je kupio ukupno 25 satova za svoje saigrače iz Real Madrida te još 25 za saigrače iz reprezentacije. Ali nisu samo saigrači dobili poklone, kupio ih je za vozače autobusa, liječnike, fizioterapeute i pomoćnike.”

Prostom računicom, jasno je da je Modrić potrošio oko dva miliona eura na satove za svoje najbliže suradnike iz reprezentacije i kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,