Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potresna priča iz Tešnja: Znao je da mu je vjerenica preminula, ali nije želio izdati klub

Preuzmite sliku

Klarić pokazao snažan karakter

“Nogometaši su plačenici, ništa im nije sveto, nema tu dostojanstva i karaktera”, čuli ste više miliona puta na stadionu, u kafiću, u priči sa rajom…

Mnogi ih nazivaju ‘pokvarenom robom’, no potpuno drugačiji primjer dolazi iz Tešnja.

NK TOŠK je jučer savladao HŠK Posušje na svom stadionu (2:1), a uoči meča velika tragedija zadesila je prvotimaca Tešanjaca Sanina Klarića. Naime, Klariću je preminula djevojka jutro uoči utakmice, no on to nije želio saopštiti treneru Remetiću. Odlučio je da pomogne svom timu u veoma važnom meču, a tek onda saopšti odluku.

Na tešanjskim Lukama jučer pomiješane emocije. Slavlje zbog pobjede, tuga zbog Klarića koji je imao i isplaniranu svadbu. Sudbina je htjela drugačije.

“U toku sedmice Klarić mi je saopštio da mu je djevojka bolesna, te da se nalazi u bolnici. Trebao se i ženiti uskoro… Pričali smo o tome, ali svi se dali u službu kolektiva, no nismo znali da je u baš teškom stanju. Odigrali smo utakmicu kako smo odigrali, stvorili veliki broj prilika, a zatim primili gol. Drugi penal je bio na Klariću i to je prelomilo meč”, priča Remetić za SportSport.ba, te nastavlja:

“Nakon utakmice nastalo je malo slavlje, no nije to bilo u potpunosti, vidio sam to. Ćubara, njegov cimer, je ušao u moju kancelariju i rekao mi da je Saninu preminula djevojka prije utakmice, te da on nije želio da mi kaže i da je htio da igra utakmicu. Pokazao je veliki karakter, sve nas je to pogodilo. Svi smo mi na usluzi, saigrači, ja, predsjednik…”.

  • Mladi nogometaš proživljava teške dane.

    “Plakao je sinoć, potreslo ga, a ja sam mu rekao da je slobodan do kada želi”, kazao je Remetić.

    Ističe sjajnu atmosferu u svlačionici te odnos.

    “Suosjećamo se svi, jer imamo porodičnu atmosferu u svlačionici. Momci su svi k'o jedan, svi se suosjećamo kada neko ima problem, a uz njega smo i kada je dobro. Nadamo se da će nas i rezultati poslužiti u narednim susretima”, dodao je Remetić na kraju razgovora.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje