Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potres na Anfieldu: Nakon skoro dva desetljeća, Klopp ostao bez najbližeg čovjeka

Preuzmite sliku

Kao grom iz vedra neba pojavila se vijest da dugogodišnji i najbliži Kloppov saradnik, Željko Buvač, napušta Liverpool.

Željko Buvač, koji je poznato lice na klupi Liverpoola, napustio je Redse samo nekoliko dana prije polufinala Lige prvaka protiv Rome. Buvač je jedna od najmisterioznijih osoba u svjetskom nogometu, ali mnogi ga smatraju gotovo jednako zaslužnim za Kloppove rezultate, piše Gol.hr.

Naime, Željko Buvač i Jürgen Klopp počeli su sarađivati još u Mainzu i od tada su nerazdvojeni u svojoj karijeri, dok će mnogi za njega reći da se radi o ”taktičkom geniju” bez kojeg Klopp ne bi postigao sve što je postigao. Uostalom, Klopp ga je nazivao ”genijem” i ”gospodarom treninga”, odnosno ”mozgom njegovog trenerskog tima”.

Škotski Daily Record tvrdi da je upoznat s onime što je pošlo po zlu za Željka Buvača na Anfieldu. Nakon što je skoro dva desetljeća (17 godina) radio s Kloppom i bio gotovo u jednakom statusu s njim, Buvač je navodno pretrpio težak udarac od njemačkog trenera.

”Buvač je u posljednje vrijeme potpuno udaljen od Kloppa. Odvojeni su na treningu, ne ide više na taktičke sastanke i ne sudjeluje u odabiru ekipe. U prošlosti je bio jedini kojeg je Klopp bez pogovora slušao. Sada je taj odnos prekinut, a igračima je rečeno da je napustio klub”, rekao je izvor iz Liverpoola za ”Record Sport”.

Kako će vijest o dolasku Željka Buvača utjecati na Liverpoolovu pripremu utakmice za Romu, ostaje za vidjeti. Liverpool je nadomak finalu Lige prvaka i bila bi tragedija da ispusti veliku prednost protiv Rome. Ali, u nogometu su se stizali i veći zaostaci. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje