Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Potencijalni bh. reprezentativac Pavlović potpisao za Sampdoriju (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Daniel Pavlović (28), koji je prije godinu dana bio interesantan Mehmedu Baždareviću, selektoru fudbalske reprezentacije BiH, potpisao je ugovor sa Sampdorijom iz Genoe, javlja Anadolu Agency (AA).

Pavlović koji je igrač švajcarskog Grasshoppera proteklu sezonu proveo je na posudbi u Frosinoneu, koji nije uspio izboriti opstanak u Seriji “A”. No, njegove dobre partije nisu prošle nezapaženo, pa će u dresu Sampdorije i dalje imati priliku da igra u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Pavlović je rođen u Švajcarskoj, ali je porijeklom iz BiH, pa je zbog toga bio zanimljiv Baždareviću. Bh. savez je za Pavlovića uputio Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zahtjev za promjenu sportskog državljanstva, ali ovaj slučaj još uvijek nije riješene. Ovaj iskusni odbrambeni fudbaler igrao je za reprezentaciju Švajcarske samo u mlađim kategorijama, pa postoji mogućnost da dobije dozvolu FIFA-e da nastupa za BiH.

Osim za Grasshopper i Frosinone, Pavlović je tokom karijere igrao za Freiburg II, Schauffhausen i Kaiserslautern. Sampdoria je na svojoj zvaničnoj web stranici objavila da je Pavlović novi igrač kluba, ali se ne navodi na koji period je potpisao ugovor.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,