Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poslušajte radnu verziju nove navijačke pjesme FK Sloboda

Preuzmite sliku

Fudbaleri tuzlanske Slobode danas na stadionu Tušanj u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa BiH dočekuje ekipu Željezničara iz Sarajeva. U okviru ovog sportskog događaja svi posjetitelji će biti u prilici poslušati i radnu verziju nove navijačke pjesme FK Sloboda za koju je tekst napisao Tuzlak Nermin Morankić.

“Zrno soli, krvi kap”, naziv je numere za koju tekst i melodiju potpisuje Nermin Morankić, dok je za snimanje i miksanje bio zadužen Dragan Divjak.

“Ideja za pjesmu je nastala kroz druženje s prijateljima prije i poslije utakmica, da probamo samo nešto malo drugačije uraditi od dosadašnjih pjesama koje ima klub, da promjenimo pristup pjesmi i da je više približimo navijačima na stadionu, jer je to poseban ambijent. Pjesma će imati još nekih dorada za potrebe snimanja spota. Osjetljiva je ovo priča, ali nadamo se da smo ušli u suštinu grada i kluba, jer je Sloboda ponos nas svih koji smo odrasli uz nju”, rekao je Morankić za Tuzlanski.ba.

U realizaciji pjesme su učestvovali još i Dragan Dragutinović – Cale, Jasmin Paočić – Memo, Nordin Nane, Miralem Suman i Sulejman Krpić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,