Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posljednji dan za transfere: Čeka se rasplet za Ahmedhodžića, Saničanina i Džeku

Preuzmite sliku

U ligama petice posljednji je dan u kojem se mogu registrovati transferi između klubova.

Širom Evrope agenti i advokati radiće do kasno u noć, a u Bosni i Hercegovini pratićemo tri moguća transfera.

Prvi i najizvjesniji je odlazak Siniše Saničanina (25) iz Vojvodine. Saničaninu ugovor ističe na ljeto, tako da je u interesu kluba da ga proda prije nego što mogne besplatno napustiti klub.

Saničanin na stolu ima ponudu rumunske Univesitate iz Craovie, a u Vojvodini čekaju i epilog iskazanog interesa Bešiktaša i Galatasaraya.

Blizu transfera je i naš drugi stoper Anel Ahmedhodžić (21). Prema pisanju talijanskih i švedskih medija sve je dogovoreno oko njegovog transfera u Atalantu.

Njegov Malmo sa kojim je ove sezone osvojio titulu, inkasiraće od transfera osam miliona eura.

Ahmedhodžić ima ugovor sa Malmeom do 2023. godine, pa je istakao da mu se uopšte ne žuri sa transferom jer osjeća da dobro napreduje u klubu.

Najmanje izgleda za transfer ima Edin Džeko (34) koji je top tema tokom svakog transfernog perioda. Džeko je navodno otpisan od trenera Fonsece i Roma mu ne želi davati astronomsku platu da sjedi na klupi do kraja sezone.

Kako pišu talijanski mediji njegovi agenti danas će još jednom sjesti za stol sa predstavnicima Intera kako bi pokušali dogovoriti razmjenu sa Sanchezom. Inter je zainteresovan za trampu, ali ne žele uz Sancheza dati nijedan euro više. Problem je razlika u plati koja iznosi 3.000.000 eura koje Roma traži od Intera u slučaju dogovora.

Turski mediji pišu i kako je Džeko navodno dogovorio transfer u Fenerbahce, no upitna je njihova vjerodostojnost.

Za Džeku bi možda bilo najbolje da ostane u Romi i čeka kiks trenera Fonsece koji bi mu oslabio poziciju. “Nisam tražio izvinjenje od Džeke” poručio je inače Fonseca u nedjelju navečer nakon utakmice protiv Verone.

Ove zime klubove su promijenili Kolašinac (posudba iz Arsenala u Schalke), Nastić (transfer iz BATE u Jagiellonia), Rahmanović (transfer iz Sarajeva u Konyaspor) i Cipetić (transfer iz Širokog Brijega u Lokomotivu Zagreb). (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje