Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posljednja utakmica polusezone: Sloboda poražena na gostovanju u Banjaluci

Preuzmite sliku

Ekipa Borca danas je boljom igrom došla do zaslužene pobjede nad tuzlanskom Slobodom

Domaći su već u 4. minuti pogodili prečku preko Vranješa, da bi minutu kasnije nakon izvođenja kornera preko Kajkuta došli do vodstva.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika na obje strane.

Na samom početku drugog poluvremena novi banjalučani dolaze do novog vodstva. U 46. minuti nakon maestralnog prodora Ziljkić je uputio centaršut u šesnaesterac gdje se realizator i prvog pogotka odlično snašao te matirao Lakića za 2:0.

Da nije sve ‘palo u vodu’ pokazuje akcija Bekrića koji je u identičnoj situaciji kao kod prvog pogotka Borca centaršutom iz kornera nalazi Uzelca koji glavom pogađa za potencijalno izjednačenje i povratak Slobode u meč.

Izabranici Milenka Bošnjakovića ipak nisu imali dovoljno snage i koncetracije za više, te je susret okončan rezultatom 2:1 za 10. ovosezonsku pobjedu Borca.

Nakon ovog meča kompletirano je posljednje 19. kolo ove polusezone, a jesenji prvak je ekipa Sarajeva. Crveno-crni se nalaze na 10. mjestu sa osvojenih 17 bodova.

Nova, proljetna sezona BH Premijer lige, 2019/2020 počinje 22. februara naredne godine, a tim iz Tuzle će na Tušnju dočekati ekipu Mladosti DK. (Tuzlanski.ba)

Rezultati by SofaScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje