Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Portugal se u posljednjim sekundama spasio ispadanja

Preuzmite sliku

Portugal i Sjedinjene Američke Države odigrali su neriješeno u drugom kolu grupe “G” Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Iako su predvođeni zvijezdom Real Madrida Cristianom Ronaldom važili za favorite protiv noćas odličnih Amerikanaca, ekipa selektora Beneta spasila se ispadanja u posljednjim sekundama utakmice.

Na samom otvaranju susreta tačnije u 5 minuti Nani je pogodio za rano vodstvo Portugala, rezultat prvog poluvremena 1:0. U nastavku susreta srčani igrači SAD-a koje sa klupe predvodi sjajni njemački nogometni stručnjak  Jürgen Klinsmann uspijevaju doći prvo do poravnanja a zatim i do potpunog preokreta. Prvo je u 64 minutu za 1:1 pogodio Jones da bi Dempsey 17 minuta kasnije postigao pogodak za 2:1.

  • portugal-usa
  • U petom minutu sudijske nadoknade Varela koristi sjajnu asistenciju Ronalda i pogađa za poravnanje i donosi prvi bod Portugalu na Mundijalu.

    Portugal ima male šanse da izbori drugi krug. Ukoliko u posljednjem trećem kolu Njemačka i SAD odigraju neriješeno, Ronaldo, Nani i društvo napuštaju tačmičenje. Portugalcima treba uvjerljiva pobjeda protiv Gane u zadnjem kolu, ali i poraz SAD-a od Njemačke. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,