Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Portugal demantuje da je Ronaldo prijetio da će napustiti reprezentaciju

Preuzmite sliku

Portugal je u četvrtak demantovao navode da je napadač Cristiano Ronaldo prijetio da će napustiti portugalsku reprezentaciju tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022., jer je ostao na klupi na utakmici tima protiv Švajcarske, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju Portugalske fudbalske federacije (FPF) navodi se da su u četvrtak objavljeni navodi da je Cristiano Ronaldo prijetio da će napustiti reprezentaciju tokom razgovora sa selektorom Fernandom Santosom.

“FPF pojašnjava da kapiten nacionalnog tima Cristiano Ronaldo nijednog trenutka nije zaprijetio da će napustiti reprezentaciju tokom prvenstva u Kataru”, dodaje se u saopštenju.

Istaknuto je da su svi igrači, treneri i osoblje Portugala potpuno posvećeni i entuzijastični u vezi sa zadatkom Portugala u Kataru 2022.

Portugal se u subotu u Dohi sastaje sa Marokom u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva. Pobjednički tim će u polufinalnoj fazi igrati protiv Engleske ili Francuske.

Ronalda (37) dugogodišnjeg napadača Portugala i šampiona EURO 2016, Fernando Santos je držao na klupu na utakmici protiv Švajcarske do 74. minute, a Portugal je pobijedio rezultatom 6:1.

Ronaldo postigao je 118 golova u 195 međunarodnih utakmica za reprezentaciju, a igrao je i na mnogim evropskim i svjetskim prvenstvima.

U novembru je Ronaldo, koji je i dalje slobodan igrač, napustio Manchester United nakon sporazumnog raskida ugovora zbog sporova sa menadžerom kluba Erikom Ten Hagom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,