Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Porodični biznis: Mlađi brat Alena Halilovića u Barceloni

Preuzmite sliku

Nakon Alena, u Kataloniju seli i njegov mlađi brat, 16-godišnji Dino Halilović. Za El Mundo Deportivo tu je vijest potvrdio otac Sejad i najavio da cijela obitelj Halilović uskoro seli u Barcelonu.

U najboljoj svjetskoj školi nogometa karijeru će nastaviti i 16-godišnji Dino, mlađi Alenov brat. Ovaj posao trebao bi finansijski biti konkretiziran tek kada Dino potpiše profesionalni ugovor.

  • alen-dino-halilovic
  • Mladi Halilović rođen je 1998. godine u Dinamu je proveo pet godina. Stekao je prema svim Fifinim parametrima pravo na transfer koji bi Dinamu u konačnici mogao donijeti i do 400.000 eura, piše El Mundo.

    Dino će igrati u mladoj B momčadi Barcelone, no Španjolci ističu da bi ga trener Garcia Pimienta brzo mogao proslijediti među A juniore.

    “Radi se o korisnom igraču, koji puno može dati za momčad. Alen Halilović puno je veći individualac u igri. Dino se osim po prirodnom talentu za igru, ističe inteligencijom i sjajnim zadnjim pasom. Ima i veliku sposobnost vođenja igre, voli imati loptu u nogama”, navode Španjolci.

    Dino je prošlo ljeto s ekipom Dinama osvojio jedan od najznačajnijih turnira na svijetu za svoj uzrast, Nike kup u Manchesteru. Modri su nakon produžetaka svladali Milan 2:1, prenosi Index.hr.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,