Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Porodična tajna: Gdje počivaju Kobe i Gianna? I Johnu Wayneu skrivali su grob

Preuzmite sliku

Prošlo je tačno godinu dana od smrti košarkaške legende Kobeja Bryanta i njegove kćeri koji su stradali u avionskoj nesreći. Na zahtjev supruge Vanesse, grobno mjesto ostat će u tajnosti

Košarkaška legenda Kobe Bryant prije godinu dana je s kćerkom Gigi stradao u avionskoj nesreći s još šest putnika i pilotom.

Komemoracija zvijezde Lakersa održala se u Staples centru 24. februara 2020. godine što je simboličan datum s obzirom na to da je Kobe nosio broj 24, a Gigi broj dva.

Velik broj ljudi bio je zainteresovan gdje će stradali košarkaš biti sahranjen kako bi mu mogli odati počast, ali je sahrana održana u privatnom krugu porodice na groblju Corona del Mar u Kaliforniji. 

  • Kobejeva supruga Vanessa odlučila je da grobno mjesto ostane u tajnosti pa se tako ni dan danas ne zna tačna lokacija gdje je pokopan.

    Daily Mail je nekoliko dana poslije sprovoda objavio sliku groba za koji su tvrdili da pripada stradalom košarkašu i njegovoj kćerki.

    Naime, na zahtjev porodice grobno mjesto može ostati neobilježeno što je Vanessa i zatražila.

    Nakon te objave, mnogi su počeli dolaziti na grob, fotografisali su isti i odavali počast košarkaškoj legendi.

    Zbog cijele situacije i fotografije groba koja je procurila u medije, dogodio se bizaran incident jer je jedan muškarac uhićen zbog pokušaja oskvrnuća groba.

    Na kraju se ispostavilo da se uopšte ne radi o grobu Kobeja Bryanta što je potvrdio i zaposlenik groblja.

    – Možemo potvrditi da ovo nije Kobejev i Giannin grob. Ne možemo otkriti detalje gdje su pokopani, ali vam možemo reći da ovo nije tačna lokacija – rekao je nakon što se u medijima podigla prašina zbog objavljenih slika, kao i pokušaja nepoznatog vandala koji je iskopao rupu na tom grobnom mjestu, a ono pripada osobi koja je sahranjena u novembru 2019. godine.

    Jedina dostupna informacija o grobu ‘Crne mambe’ je da se parcela nalazi na samom vrhu groblja, te ima pogled na ocean i Newport Beach gdje žive Vanessa i njihove tri kćerkice.

    Osim Bryanta, na groblju Corona del Mar pokopani su i drugi poznati kao primjera radi glumac John Wayne koji je sahranjen 1979. godine, a tek nakon 19 godina su na grob stavljena obilježja. Njegov sin istakao je da je isto učinio kako fanovi ne bi gazili po susjednim grobovima. (24sata.hr)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje