Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poraženi, ali ne i poniženi: Brazil uz pomoć sudije pobijedio Hrvatsku (VIDEO)

Preuzmite sliku

U utakmici otvaranja 20. svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska je izgubila od Brazila s 3:1 (1:1). Brazilci su bili bolji, ali do pobjede su na kraju došli prvenstveno uz naklonost sudije.

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je tako i drugi poraz od Brazila u tri međusobna susreta, a drugi na svjetskim prvenstvima.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu, dobro je stajala na terenu i veliku priliku imao je Ivica Olić već u sedmoj minuti, kada je glavom nakon nabacivanja Perišića s boka posla loptu pored gola.

  • brazil-hrvatska
  • Samo četiri minute kasnije zasluženo smo i poveli, iako je Marcelo zabio autogol. Olić je ubacio, Jelavić malo skrenuo loptu, taman dovoljno da zbuni Marcela, koji trese vlastitu mrežu!

    Nakon vodstva Hrvatske Brazil je počeo preuzimati konce igre i u 22. minuti Pletikosa je sjajnom intervencijom izvukao iz mreže jak udarac Oscara iz daljine. Ipak, u 29. minuti Neymar zabija  32. gol u svom 50. nastupu za Brazil za izjednačenje. Nažalost, nismo uspjeli zadržati vodstvo barem do poluvremena.

    I u drugo poluvrijeme Hrvatska je krenula dobro, držali smo suparnike na distanci i sve je izgledalo dobro do 70. minute, kad je japanski sudac ničim izazvan zbog laganog dodira, praktički milovanja Lovrena na brazilskom igraču, dosudio jedanaesterac.

    Neymar je pogadio za 2:1 iako je Pletikosa pročitao stranu i zamalo obranio udarac s bijele tačke.

    Nishimura je u 84. minuti sudio igranje rukom Ivice Olića, kojeg očigledno nije bilo, pa je hrvatski gol ostao nezabilježen u službenu statistiku.

    U posljednjih nekoliko minuta utakmice Hrvatska je počela jače prijetiti, u 87. minuti Modrić je preciznim prizemnim udarcem iz daljine dobro zagrijao brazilskog golmana, a onda je u prvoj minuti sudijske nadoknade Oscar zabio za konačnih 3:1, no ranije u toj akciji Nishimura nije svirao očigledan prekršaj na hrvatskom igraču.

    Prije tog gola veliku šansu imala je Hrvatska, šutirali su Perišić i svježi Brozović, ali Brazilci su sve blokirali. Brazil je bio bolji, ali pitanje je da li bi pobijedio bez prijateljske ruke japanskog suca. (sport.hrt.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,