Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poraz u Mostaru: Dvije greške Slobode za dva gola Zrinjskog (FOTO | VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 12. kola Premijer lige BiH ekipa Zrinjskog je na stadionu “Pod Bijelim brijegom” dočekala Slobodu i slavila pobjedu rezultatom 2:0.

Fudbaleri Slobode odlično su otvorili utakmicu, isproban recept visokog presinga i otvorene igre  zbunio je i fudbalere Zrinjskog. Već u 15. minuti velika šansa za Vidovića. Golman “Premića” Brkić je loše ispucao loptu a Vidović  sa 18 metara pogađa golmana Zrinjskog.

Tokom većeg dijela prvog poluvremena Zrinjski nije imao prave ideje protiv Slobode koja je igrala dobar – postavljen fudbal, baš kao što to rade od dolaska Zlatana Nalića na klupu.

U 45. minuti susreta Zrinjski sretno i spretno stiže do prednosti. Filipović je šutirao, Vukliš loše odbio loptu, a Todorović natrčao i pogodio mrežu Slobode za vodstvo od 1:0. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom domaće ekipe.

Početak drugog poluvremena obilježila je igra sa mnogo sitnih grešaka i pogrešnih dodavanja na obje strane. Nekoliko poluprilika imali su domaći fudbaleri ali bez konkretne realizacije.

Nakon što je u 68. minuti Zlatan Nalić u igru ubacio dva svježa igrača Ćivića i Zukića (igru napustili Husejnović i Alispahić) Sloboda je zaigrala dosta bolje i ofanzivnije ali ozbiljnije prilike su izostale.

U 81. minuti Baraban pravi grešku u odbrani Slobode, Bilbija koristi odličan ubačaj sa lijeve strane i postiže pogodak za 2:0.

U 85. minuti najbolja prilika za Slobodu u drugom poluvremenu. Ćivić je mudro pokušao iznenaditi golmana Brkića, koji je sjajno intervenisao i loptu izbacio u korner.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je ekipa Zrinjskog slavila pobjedu rezultatom 2:0.

Prije nastavka prvenstva ekipe Slobode i Zrinjskog će odigrati svoje utakmice u okviru osmine finala Kupa BiH koje se igraju već u srijedu 3. oktobra. Sloboda će prolazak u naredni krug probati izboriti na Tušnju gdje se sastaje sa ekipom Širokog Brijega, dok će Zrinjski na svom terenu dočekati neugodnu Krupu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje