Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poraz Slobode na Tušnju: Golom u posljednjoj minuti Radnik slavio minimalnu pobjedu (FOTO)

Preuzmite sliku

Popularno

Na Stadionu Tušanj, fudbaleri Slobode dočekali su FK Radnik Bijeljina u okviru 2. kola BHT Premijer lige BiH. Prva utakmica pred domaćom publikom u sezoni 2017./2018., okončana je rezultatom 0:1.

Fudbaleri Slobode su bolje otvorili susret, u prvom poluvremenu su imali znatno veći posjed lopte i dominaciju na terenu. U nekoliko navrata odbrana Radnika je nesigurno reagovala nakon ubačaja lopte u kazneni prostor, ali nažalost niti jedan od domaćih fudbalera nije uspjevao postići pogodak.  Ćulum, Ziljkić, Tandir pokušavali su ugroziti gol Radnika ali bez većeg uspjeha.

Prva šansa za Radnik zabilježena je u 34. minuti susreta kada dobar šut Srećkovića sa 15 metara, sjajno brani Muminović. U 41. minuti Radnik nije iskoristio odličnu kontru, ponovo je odlično reagovao Muminović. Prvo poluvrijeme okončano bez golova.

I drugo poluvrijeme fudbaleri Slobode su bolje otvorili. Ipak prvu najozbiljniju priliku imali su gosti kada se Pecu u 53. minuti našao u velikoj šansi, šutirao je sa ruba kaznenog prostora, Muminović bio sjajan.

U 63. minuti Muminović je još jednom spasio svoj tim i pokazao o kakvom golmanu je riječ. Okić je izašao oči u oči s mladim golmanom, a ovaj mu odbranio udarac. Mirna utakmica u nastavku, sve do 76. minute susreta kada nakon jednog starta Sulejman Krpić dobija crveni karton. Priliku za promjenu rezultata imao je i Hairilahović ali lopta odlazi pored gola.

I kada su svi na stadionu očekivali da će utakmica biti okončana bez golova, pred kraj regularnih 90. minuta, pogodak za goste postiže Đurić i svom timu donosi sva tri boda. Utakmica je okončana rezultatom 0:1. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje