Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poraz od Borca: A sad adio i ko zna kad i ko zna gdje!

sloboda-borac
Preuzmite sliku

U okviru 26. Kola Premijer lige BiH, Sloboda je na Tušnju minimalno poražena od Borca iz Banjaluke

\"sloboda-borac\"Iako smo pred ovu utakmicu duboko u sebi očekivali da Sloboda može pobjediti Borac i na taj način podići moral i očekivanja u borbi za opstanak to se ipak nije desilo.

Želja za pobjedom se osjetila. Terenska incijativa, brojni napadi, šanse, podrška publike ipak nisu bili dovoljni za toliko potrebna tri boda kojim bi dočekali Čelik u potpuno drugačijem raspoloženju.

Nade u opstanak crveno-crnih za preko 4000 gledatelja na Tušnju ugasio je Kajkut golom u 68. minuti. U nastavku sreća je okrenula leđa Tuzlacima, čiji napadači jednostavno nisu imali sreće u pokušajima da savladaju gostujućeg golmana.

Travnik je u gostima savladao Kozaru, a Leotar je bio bolji od Prijedora, te su konkurenti u borbi za opstanak na taj način osvojili prijeko potrebne bodove u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Sve dok postoji i najmanja šansa da Sloboda ostane u društvu najboljih treba se nadati, ali ipak okolnosti koje su pratile klub u ovoj sezoni neminovno i konstantno gurale su Slobodu ka nižem rangu.

Ukoliko je prvoligaška priča Slobode završena ovom utakmicom, neka druga sasvim sigurno počinje… Neko mora preuzeti krivicu!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: