Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ponajbolji fudbaler svijeta se hvali obavljenom hidžamom: “Alhamdulillah”

Preuzmite sliku

Riječ hidžama potiče od arapske riječi el-hadžm što znači sisanje, isisavanje. Hidžama predstavlja metodu liječenja puštanjem krvi sa određenih mjesta na tijelu.

Hidžama vodi porijeklo iz arapskog svijeta te je itekako popularna terapija ne samo među sportistima islamske vjeroispovijesti već i među atletama drugih religija.

Među svjetskim zvijezdama koji redovno rade hidžamu nalazi se i Karim Benzema, u ovom trenutku možda i najbolji fudbaler svijeta.

Iako ima 33 godine Benzema je u ovom trenutku najbolji strijelac u Evropi ove sezone sa deset golova, prije nekoliko dana je osvojio Ligu nacija, nalazi se u životnoj formi te rijeko ko s njim može u istu rečenicu.

Francuz je jedan od fudbalera koji nastoji da uvijek bude spreman i svjež za utakmice zbog čega i često radi hidžamu. To je uradio i danas čime se pohvalio na društvenim mrežama.

“Najbolja terapija ikad”, napisao je Benzema u opisu fotografiju uz riječ “alhamdulillah” što u prevodu na bosanski jezik predstavlja zahvalu Bogu.

Inače, hidžama je korisna za spotiske jer eliminiše toksine, pospješuje oporavak, pojavača snagu prilikom fizičke aktivnosti i čini tijelo opuštenijim.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,