Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pomoći stadion Tušanj predstavljen u novom svjetlu

Preuzmite sliku

Na Tušnju je završen projekat osvjetljavanja pomoćnog stadiona.

Projekat je završen zahvaljujući sredstvima koje je izdvojio Fudbalski klub „Sloboda“ u suradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Saobraćaj i Komunikacije- Tuzla.

Nakon nekoliko decenija, riješen je problem koji je otežavao trenažni proces omladinskim selekcijama FK Sloboda.

  •  

    „Drago mi je što smo priveli kraju projekat rasvjete pomoćnog stadiona Tušanj. Sama ideja za ovaj projekat je potekla od samih aktera trenažnog procesa, ali i velikog broja roditelja, koji su nesebično davali podršku tokom cijele implementacije projekta. Nama, kao klubu, ovo mnogo znači jer će po prvi put biti riješen gorući problem trenažnog procesa, gdje je usljed školskih obaveza često dolazilo do nemogućnosti kvalitetnog organizovanja samih treninga“, izjavio je predsjednik Fudbalskog kluba „Sloboda“, Elmir Šećerbegović.

    Šećerbegović objašnjava da je projekat rađen u dvije faze, gdje se u prvoj fazi radilo postavljanje osam rasvjetnih stubova i u drugoj fazi postavljanje dodatna četiri rasvjetna stuba.

    Na kraju, Šećerbegović dodaje, „Želim se ovom prilikom javno zahvaliti JKP „Saobraćaj i Komunikacije“, kao i JU Gradski stadion „Tušanj“, koji su bili na usluzi tokom cijelog projekta. Nadam se da će ovo uveliko doprinijeti kvalitetnijem radu i boljoj organizaciji trenažnog procesa za omladinske selekcije, koje su naša budućnost i perspektiva“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje