Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poljska na korak od Mundijala, pogodak iz indirektnog udarca obilježio susret (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras se igra devet kvalifikacijskih utakmica za odlazak na svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine, a reprezentacija Poljske je u gostima savladala reprezentaciju Armenije sa 1:6.

Poljskoj je na gostovanje otputovala sa imperativom pobjede, a poveli su već u drugoj minuti golom Grosickog. U 18. minuti je bilo 2:0 nakon što je iz slobodnog udarca pogodio Lewandowski. Lewandowski je postigao svoj drugi pogodak u 25. minuti nakon što je reprezentacija Poljske izvela indirektni udarac u petercu domaćina, a domaći su preko Hambardzumyana došli do jedinog pogotka u 39. minuti.

Kuba Blaszczykowski se upisao u listu strijelaca u 58. minuti, a Lewandowski je šest minuta kasnije kompletirao hat-trick. Konačnih 6:1 postavio je Wolski u 89. minuti.

Poljska u zadnjem kolu dočekuje Crnu Goru, a ako večeras Crna Gora odigra neriješeno sa Danskom, ekipa Poljske će zvanično biti član grupne faze na Mundijalu.

Češka je u Azerbejdžanu slavila s 2:1, ali pobjeda joj ne znači mnogo. Golove za goste su postigli Kopić i Barak u 35. i 66. minuti, dok je jedini gol za domaće postigao Izmailov u 55. minuti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje