Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poljska bez Roberta Lewandowskog stiže u Zenicu

Preuzmite sliku

Selektor reprezentacije Poljske Jerzy Brzecek je prije nekoliko dana objavio širi spisak igrača na koje računa za susret Lige nacija protiv Holandije i Bosne i Hercegovine, a na spisku se našao i najbolji igrač Robert Lewandwoski.

Ipak, Lewandowski neće igrati protiv Holandije i naše reprezentacije, jer je selektor Poljaka odlučio da odmori svog najboljeg fudbalera.

“Prije svega, želim čestitati Robertu na velikom uspjehu, što je bez sumnje trofej Lige šampiona i osvajanje titule najboljeg strijelca u ovom takmičenju. To je velika stvar i svi možemo biti ponosni na njega. Razgovarao sam sa Robertom i zajednički je zaključak da se nakon iscrpljujućih utakmica odmori fizički i psihički. On neće igrati septembarske mečeve”, kazao je selektor Poljske.

Lewandowski je u nedavno završenoj sezoni zabio čak 55 golova i dodao 10 asistencija u 47 odigranih mečeva za minhenski Bayern. Sa Bavarcima je osvojio Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Njemačke.

Za selekciju Poljske je odigrao 112 utakmica i postigao 61 gol.

Poljska će 4. septembra gostovati u Amsterdamu selekciji Holandije, a 7. septembra stiže u Zenici gdje će igrati protiv Bosne i Hercegovine. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje