Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pokušaj iznude: Fudbaleru Sarajeva ušli u automobil sa pištoljem i odvezli ga mimo njegove volje

Preuzmite sliku

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Vedada Bajramovića i Bobana Karabatkovića zbog saizvršilaštva u krivičnom djelu iznuda, poručili su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Optuženi se terete da su 25. oktobra 2021. godine u večernjim satima prvobitno zapratili automobil i kretanje nogometaša FK Sarajevo Rifeta Kapića te u garaži zgrade u kojoj stanuje sjeli u njegov automobil i uz prijetnju pištoljem odvezli ga u jedan ugostiteljski objekat u naselju Kovačići.

Tužilaštvo navodi da su mu tada rekli da im je dužan 300.000 KM navodne provizije u vezi s nogometnim transferima budući da je Kapić profesionalni nogometaš.

“Zahtijevali su od njega skupocjeni sat i da prepiše automobil Porsche Panamera na Vedada Bajramovića kako bi namirio navodni dug. Dan nakon, oštećeni je u strahu predao ključ od automobila Vedadu Bajramoviću. U namjeri da ga oduzme, optuženi Bajramović je spriječen, budući da ga je ubrzo nakon toga, a u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem uhapsila Federalna uprava policije”, navodi se iz ureda glavne kantonalne tužiteljice.

U toku istrage, otkriven je i optuženi Boban Karabatković kao saizvršilac krivičnog djela iznuda. U optužnici je postupajući tužilac predložio produženje pritvora Vedadu Bajramoviću.

Inače, za glavni pretres predloženo je saslušanje 10 svjedoka, saslušanje vještaka za mobilne telefone te izvođenje više od 40 materijalnih dokaza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,