Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pojačanja Slobode Nikolić, Kostić i Ordagić za Tuzlanski.ba o očekivanjima na Tušnju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Danas je na stadionu Sloge u Simin Hanu šef stručnog štaba FK Sloboda Husref Musemić obavio prozivku igrača na koje računa u sezoni 2015/2016.

Musemiću su se danas odazvala ukupno 22 fudbalera uključujući i šest novopridošlih pojačanja u redove Crveno – crnih, Amer Ordagić, Ibrahim Škahić, Nemanja Stjepanović, Ivan Kostić, Miljan Govedarica i Aleksandar Nikolić.

  • okupljanje-fk-sloboda004-20150624
  • Danas smo razgovarali sa tri nova fudbalera FK Sloboda. Crnogorski golman Aleksandar Nikolić (25) koji je dogovorio jednogodišnju saradnju sa Crveno – crnim, vjeruje da će se odlično uklopiti u ekipu i poziva sve navijače da u što većem broju dolaze na utakmice.

    Podgoričanin Nikolić (189 cm) pojačaće konkurenciju kada je u pitanju pozicija između stativa. Novi golman Crveno – crnih u dosadašnjoj karijeri je nastupao za Iskru Danilovgrad, Rudar Prijedor i Goražde gdje je branio protekle sezone.

  • okupljanje-fk-sloboda012-20150624
  • Slična očekivanja u dresu Slobode ima i stoper Ivan Kostić koji nakon dobre sezone u dresu Borca ima priliku da svoj kvalitet pokaže tuzlanskoj publici.

    On se na dolazak u Tuzlu odlučio zbog cjelokupne pozitivne atmosfere koja vlada u i oko Kluba.

    Kostić je fudbaler zadnje linije koji pored stoperske pozicije može igrati i na mjestu lijevog beka, te zadnjeg veznog. Protekle sezone bio je jedan od najstandardnijih igrača Borca, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je i za srbijanske ekipe Rada, Mladosti Lučani, Banata Zrenjanin, Napretka, Timoka Zaječar i Doline Padina.

    Svoje impresije o dolasku u Slobodu za čitatelje portala Tuzlanski.ba iznio je i Amer Ordagić, univerzalac sa sredine terena protekle sezone je širom premijerligaških travnjaka pokazivao sav svoj talenat. Novi izazov je da se dokaže na zahtjevnom Tušnju. Opširnije u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje