Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte u kakvim je “uslovima” radio sportski komentator na Tušnju (FOTO)

Preuzmite sliku

Sloboda je na Tušnju pred oko 4.500 gledalaca u okviru 4. kola BHT PL savladala Željezničar rezultatom 2:0.

Nakon završetka utakmice uslijedilo je slavlje domaćih fudbalera i navijača, dok navijači i igrači Želje neće po dobrom pamtiti gostovanje u Tuzli jer su pretrpjeli prvi ovosezonski poraz.

Po dobrom utakmicu između Slobode i Željezničara neće sigurno pamtiti ni sportski komentator BHT-a zajedno sa ostalom ekipom koja je uživo radila prenos utakmice.

Kako je i sam nekoliko puta spomenuo u komentaru tokom prenosa vjerovatno nestrpljivo čekajući posljednji sudijski zvižduk, komentator BHT-a bio je “prisiljen” obaviti svoj posao profesionalno uz izvinjenje gledaocima pored malih ekrana zbog evetualnih grešaka jer su uslovi za rad bili “nemogući”.

Pokušaj improvizacije komentatorske pozicije na istočnoj tribini za koju se navijači nadaju da će uskoro biti izgrađena bio je možda i dobar da je tokom utakmice bilo sunčano vrijeme pa bi suncobran zaista štitio od sunca, a ne bio jedina zaštita za komentatora i monitor ispred njega od jakog pljuska koji je trajao čitvao prvo poluvrijeme.

Malo koji klub u BiH može se pohvaliti dobrim stadionom koji ima normalne uslove za odigravanje jedne utakmice, prijem gostujuće ekipe, publike, novinara, sudija i na kraju ljudi koji su zaduženi za realizaciju direktnog prenosa utakmice.

Sportski komentatori više puta u svojim izvještajima upućivali kritike na loše uslove u kojima rade dok prate utakmice širom BiH i pozivali Nogometni savez Bosne i Hercegovine da poduzme nešto po tom pitanju.

Ali, poboljšanja uslova za sportske komentatore i kamermane očigledno još uvijek nema. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,