Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte šta je sve urađeno za manje od mjesec dana: Grbavica spremna dočekuje utakmicu BiH – Belgija (FOTO)

Preuzmite sliku

Stadion Grbavica spreman dočekuje utakmicu Bosna i Hercegovina – Belgija zahvaljujući velikom angažmanu FK Željezničar i Fudbalskog saveza BiH.

U manje od mjesec dana zajedničkim naporima Željo i Savez uspjeli su ispuniti sve zahtjeve koje je pred njih stavila FIFA da bi se utakmica mogla odigrati na Grbavici.

Uređen je travnjak, pojačani reflektori, uređeni sadržaji za gledaoce, pripremljena infrastruktura potrebna za vrhunski tv. prijenos, uvedena nova struja za led reklame.

Zmajevi danas od 17,30 sati treniraju na Grbavici.

Fudbalski savez BiH za partnera je imao jedan snažan i vrhunski organizovan menadžment kluba koji nije pristajao ni na kakve kompromise kada je u pitanju kvalitet uslova za odigravanje utakmice, čak i po cijenu da se utakmica u konačnici ne odigra na Grbavici.

U konačnici je postignut dogovor i finalizirani svi potrebni zadaci, pa će Zmajeve na Grbavici čekati najbolji mogući uslovi dostupni u ovom trenutku.

Sigurno da Grbavica ne spada u ljepše europske stadione, ali je svojom historijom sigurno među najposebnijim stadionima svijeta. Neka to bude još jedan motiv za dobru igru Zmajeva! (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,