Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte sjajan gol Oršića: Hrvatska na poluvremenu vodi protiv Maroka 2:1

Preuzmite sliku

Zvršeno je prvo poluvrijeme susret za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a Hrvatska ima 2:1 vodstvo protiv Maroka.

Meč na Khalifa stadionu za sada je opravdao očekivanja i vidjeli smo čak tri gola, ali i dosta uzbudljivog nogometa.

Hrvatska je u sedmoj minuti uspjela da povede sa 1:0 kada je nakon fantastične kombinacije Joško Gvardiol pogodio mrežu Bona.

Perišić mu je asistirao glavom, a Gvardiol je “zaplivao” kroz zrak i glavom sjajno pogodio mrežu Maroka za 1:0.

Međutim, slavlje Hrvatske trajalo je samo dvije minute jer je Maroko uspio ekspresno da se vrati u utakmicu.

I na drugoj strani nakon prekida smo vidjeli gol. Nakon centaršuta loptu je glavom zakačio Lovro Majer, a ona je došla do Darija koji je bio sam na pet metara od gola Hrvatske i savladao je Livakovića za 1:1.

U 42. minuti Hrvatska je opet povela, ovaj put fantastičnim golom Mislava Oršića, koji je iskosa s lijeve strane gađao suprotni gornji ugao marokanskog gola i lopta je odsjela u mreži. Asistenciju je upisao Marko Livaja.

Majstorski gol Oršića pogledajte OVDJE.

Za sada se Daliću isplaćuju promjene koje je napravio i Hrvatska je sve bliže da osvoji novu medalju, treću ukupno i drugu brončanu nakon Francuske 1998. godine.

Podsjetit ćemo da je 2018. godine u Rusiji Hrvatska bila druga. Izgubila je finale od Francuske s 4:2, a upravo će Trikolori sutra igrati za trofej s Argentincima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,