Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte odakle se sve gledala utakmica protiv Veleža! (FOTO)

sloboda-zgrada
Preuzmite sliku

Nakon što su se tribine stadiona Tušanj u rekordnom roku ispunile, tražilo se alternativno mjesto odakle se može gledati utakmica.

\"sloboda-zgrada\"Sloboda je ispala iz Premijer lige BiH, nakon 43. godine. Navijačka skupina Fukare Tuzla je jednoglasno odlučila: \”Podržat ćemo klub i u nižem rangu takmičenja\”, naravno uz neophodne rezove, rokade ali i polaganje računa prema najvjernijima koji se odnose na sve u i oko kluba od domara preko sekretara i upravnog odbora, zatim trenera pa sve do predsjednika.

Čuli smo već i komentare poput: \”Gdje ste navijači kada je ulaz bio 5 KM\” i sve su to već poznate činjenice koje nebi dodatno analizirali i tumačili.

Želimo konstatovati samo jednu stvar. Bez obzira što je ulaz bio besplatan, da ono što tuzlaci imaju u sebi kada je u pitanju ljubav prema sportu, zasigurno nemaju mnogo veći gradovi. Da je utakmica protiv Veleža bila kojim slučajem veće važnosti u suprotnom dijelu tabele i da je ulaz bio mnogo skuplji od 5KM ubjeđeni smo da bi i stara i nova nedovršena trbina bile pune, zgrada čija je izgradnja u toku krcata ljudima i zastavama, krovovi kuća takođe. Malo je gradova koji su euforični poput Tuzle, Mejdan je to nebrojno mnogo puta pokazao.

\"tribine-krov\"

Dočekat ćemo dan kada će se u Mejdanu ponovo igrati utakmice za titule i hoće li tada onih 100-tinjak gledatelja koji prate utakmice OKK Slobode dvije, tri ili četiri godine u nižim rangovima takmičenja osuđivati onih 4 ili 5 hiljada što su došli i napunili Mejdan kao nekada, sigurno hoće, ali nije Ok. Posjećenost utakmica Juventusa dok su igrali drugu ligu je bila neuporedivo manja nego ove sezone, kada su osvojili Scudeto.

U svakom sportu i klubu postoji grupa navijača koja će svoj klub podržavati bez obzira na mjesto na tabeli, privatne obaveze, porodične probleme, vremenske prilike i bez obzira na cijenu ulaznica. Ali masa, pun stadion ili puna dvorana, euforija, atmosfera, rekordne posjete stvaraju samo dobri rezultati i borba za titule, jer ljudi vole šampione!

\"tusanj-stoje-ljudi\"

Neka ova godina bude zapamćena kao najlošija sportska godina u istoriji Tuzle, ali želimo da sve naredne koje dolaze budu bolje i trofejnije!

Vrijeme nas je natjeralo da sada svi zajedno moramo ići na sve ili ništa, nemamo šta izgubiti… jer ništa već imamo!

\"zgrada-sloboda2\"

\"utakmica-zgrada\"

\"sloboda-tusanj-pun\"

\"tusanj-pun\"

Tuzlanski.ba / Foto: R.K – A.F.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: