Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte golove Veselinovića i Karića protiv Olimpije (VIDEO)

Preuzmite sliku

U sklopu priprema u Sloveniji jučer su fudbaleri Slobode na stadionu u Brežicama odigrali svoj drugi kontrolni meč protiv Olimpije iz Ljubljane.

Nakon poraza od Lokomotive u prvoj prijateljskoj utakmici tim Husrefa Musemića protiv prvaka Slovenije pružio je dosta bolju partiju i na kraju zasluženo ostvario pobjedu.

Mrežu ljubljanske Olimpije načeo je Mladen Veselinović u 30. minuti koji je sjajno iskoristio nabacivanje sa strane, prihvatio je loptu i poslao je iza leđa golmana Olimpije.

Drugi pogodak postigao je novajlija u redovima Crveno-crnih Mahir Karić u 51. minuti. Karić je dobro pratio akciju, znalački izbjegao ofsajd poziciju i na kraju rutinski pogodio za 2:0.

Nakon utakmice sportski direktor Olimpije Nenad Protega je izjavio: “Porazi su sastavni dio fudbala, iako nikada ne želite da izgubite. Momci su tek počeli sa trenažnim procesom i data je prilika mnogim igračima. Idemo dalje raditi, i fokusirati se na nedostatke kako bi bili spremni za nove izazove” – kazao je Protega.

Šefu struke FK Sloboda Husrefu Musemiću preostaje još jedan prijateljski susret 25. juna kada će tim sa Tušnja odmjeriti snage sa Domžaleom, a Musemić nakon toga će vjerovatno već odlučiti kojih 11 fudbalera treba početi utakmicu prvog pretkola Europa lige protiv Beitar Jeruzalema na Bilinom Polju.

U video prilogu pogledajte golove koji su postignuti na prijateljskom susretu FK Sloboda – NK Olimpija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,