Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte gol: Edin Džeko dvostruki strijelac za City protiv Hulla (VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru šestog Kola engleskog Premiershipa koje se igra danas Manchester City igra protiv ekipe Hulla.

U 7. minuti utakmice Pablo Zabalet odigrao je preciznu loptu koju je pokupio Sergio Agüero i sjajno udario iz prve unutar lijeve stative. Golman nije mogao zaustaviti loptu, Aguero je postigao gol za vodstvo 0:1.

Edin Džeko je svega 4. minute nakon vodstva fino primio loptu malo izvan šesnaesterca i zakucao je u gol Hull-a. Golman nije mogao ništa kod ovog šuta a Edin je povećao vodstvo City-a na 0:2.

U 21. minuti Hull uspjeva smanjiti vodstvo Eliaquim Mangala (Manchester City) skrenuo je loptu u svoju mrežu, trenutni rezultat 1:2.

Eliaquim Mangala je startao i dosuđen je jedanaesterac. Siguran sa bijele tačke, bio je Abel Hernandez koji je poravnao rezultat na 2:2.

Početkom drugog poluvremena City je nastavio sa napadima a prednost gostima donio je naš reprezentativac Edin Džeko koji je u 68. minutu na asistenciju Silve drugi puta zatresao mrežu u ovom susretu.

Edin Džeko u posljednjim utakmicama pokazuje odličnu odličnu formu uoči izuzetno važnih kvalifikacionih utakmica protiv Walesa i Belgije u oktobru.

U utakmici koja je odigrala nešto ranije Liverpool je na Anfieldu remizirao protiv Evertona za koji je naš Muhamed Bešić solidno odigrao 80. minuta utakmice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,