Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte cijene igrača Real Madrida i Juventusa (FOTO)

Preuzmite sliku

Juventusova slavna BBC odbrana je kupljena za 23.6 miliona eura, a Real je pametno uložio u Carvajala i Marcela koji su koštali po 6.5 miliona eura.

Real Madrid i Juventus večeras igraju finale Lige prvaka, a kraljevski klub u najvažniju utakmicu sezone ulazi s momčadi koja je vrjednija od italijanske preko 200 miliona eura.

Vrijednost momčadi (najjačih 25 igrača) aktualnog europskog prvaka je 638.2 miliona eura, a u njoj su drugi i treći najskuplji igrači u historiji – Gareth Bale (100.8 miliona eura) te Cristiano Ronaldo – 94 miliona eura.

Još uvijek nije sigurno hoće li Bale biti spreman da zaigra od prve minute u Cardiffu, pa se očekuje da utakmicu započne s klupe gdje će sjediti uz Jamesa Rodrigueza koji je stigao za 80 miliona eura.

GFX Coste

S druge strane, Juventusova momčad vrijedi 422.03 miliona eura prema ukupnim naknadama transfera, ali i oni imaju nekoliko mega kupovina. Tako je Gonzalo Higuain stigao iz Napolija za 90 miliona eura, dok kapetan Gianluigi Buffon i danas drži rekord najskupljeg golmana u historiji sa svojim transferom vrijednim 53 miliona eura od prije 16 godina kada je stigao iz Parme.

Juventusova slavna BBC odbrana je kupljena za 23.6 miliona eura, što je manje nego što je Real potrošio na Danila ili Fabija Coentraa. Ali imali su i kraljevi nekoliko mudrih transfera, tako su i Dani Carvajal i Marcelo stigli za 6.5 miliona eura.

Bonucci Barzagli Chiellini Juventus

Čak su i prilično mali iznosi potrošeni na Keylora Navasa (€10m), Raphaela Varanea (€10m), Tonija Kroosa (€30m), Isca (€30m) i Luku Modrića (€35m), što potvrđuje uspješnost poslovanja Realove uprave.

Ipak je činjenica da je Real Madrid uvijek trošio jako puno u potrazi za uspjehom, a i sada se nadaju da će njihova skupocjena momčad još jednom pobijediti večeras “jeftinijeg’ protivnika. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje