Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pod trenerskom palicom Petrovića, Sloboda primila najmanje golova u ligi

Preuzmite sliku

Pobjedom u Zenici protiv NK Čelik u utakmici 8. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak FK “Sloboda” Tuzla osigurao je opstanak u društvu najboljih dva kola prije kraja sezone.

Sezona 2017./2018. BHT Premijer lige BiH nije najbolje počela za Slobodu koja je na startu upisala nekoliko negativnih rezultata, a od septembra 2017. godine na čelo stručnog štaba Slobode došao je Slavko Petrović koji je imao zadatak da od ekipe izvuče maksimum.

Računajući od 8. kola kada je klupu preuzeo Petrović pa do danas, FK “Sloboda” Tuzla zauzima 5. mjesto Premijer lige BiH. Po broju primljenih golova, Sloboda zauzima četvrto mjesto s pozitivnom gol razlikom 26:21, iza FK Sarajevo (44:18), HŠK Zrinjski (36:19) i NK Široki Brijeg (34:20)

Statistički gledano, Sloboda mnogo bolje stoji nakon zimske pauze kada je igrački kadar doživio velike promjene. Nakon zimske pauze, Sloboda je osvojila 20 bodova iz 12 utakmica što je dovoljno za treće mjesto. U 12 odigranih utakmica Sloboda je primila samo šest golova što je najmanje u ligi, a postigla je 14 golova. Samo tri ekipe postigle su više golova od Slobode, a to su HŠK Zrinjski, FK Željezničar i NK Široki Brijeg.

Od samog početka sezone, Sloboda je veliku priliku davala mladim igračima tako da je sedam igrača koji nastupaju za juniore u Premijer omladinskog ligi U-19 upisali i nastup za prvi tim Slobode, a čak 11 igrača (A. Beganović, A. Bekić, A. Hodžić, D. Hodžić, A. Kurtalić, S. Maksimović, A. Muminović, S. Musić, E. Omerović, E. Smajić i D. Todorović) koji čine prvi tim, poniklo je upravo u FK “Sloboda” Tuzla što je sigurno nesvakidašnja informacija u bh. sportskoj javnosti i svakako veliko bogatstvo za FK “Sloboda” Tuzla. (fksloboda.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,