Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počele pripreme kadeta za EP, Malkočević obećava maksimalan angažman

Preuzmite sliku

Kadetska nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru NSBiH u Zenici i počela pripreme za Evropsko prvenstvo.

Selektor Sakib Malkočević ne može odmah računati na sve reprezentativce.

– Nažalost, nisu danas došli svi igrači zbog obaveza prema klubovima. Naročito njemački klubovi koriste pravilo da igrače puste tek 48 sati prije polaska na Evropsko prvenstvo. Iz tog razloga imaćemo određenih problema i na treninzima jer tu je sada 13 igrača. Vrlo je teško u takvim uslovima napraviti trening, ali bitno je da su igrači koji su ovdje zdravi i spremni i iskoristićemo maksimalno ono sa čime raspolažemo – kazao je selektor bh. tima.

Očekuje dobar nastup na Evropskom šampionatu.

– Atmosfera je dobra, svjesni smo da smo napravili veliki rezultat. Nastojaćemo da utakmice na Euru odigramo kvalitetno i sakupimo što više bodova. Pokušaćemo da napravimo iskorak i plasiramo se u četvrtfinale. Mi smo na neki način naš cilj već ispunili, ali nećemo ići u Englesku kao turisti. Želimo da predstavimo našu zemlju na najbolji način – dodao je.

Podsjetio je da su kadeti BiH na prethodna dva Eura ostvarili po jednu pobjedu, a sada se nada da mogu napraviti još bolji rezultat.

– Prva utakmica je važna, ona može odrediti dalji tok turnira. Možemo obećati samo da ćemo svi dati najbolje od sebe kako bismo zabilježili što bolji nastup u Engleskoj – zaključio je Malkočević.

Nogometaši BiH na Evropskom prvenstvu igraju u grupi sa Belgijom, Danskom i Irskom, a prvi meč igraju 5. maja protiv Danske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje