Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda za vrh tabele: Željezničar savladao Tuzla City na Tušnju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prvi je zaprijetio Željezničar u osmoj minuti susreta, no pokušaj Veselinovića uz male probleme je uhvatio Fejzić da bi minutu kasnije Zajmovićev pokušaj glavom otišao pored gola. U 19. minuti novo uzbuđenje pred golom domaćih.

Pavić je dobro centrirao, a Bakrač je bio sam na drugoj stativi nakon čega je šutirao, no pored gola Fejzića. Šest minuta kasnije Rodin je slabo zahvatio loptu nakon Blagojevićevog centaršuta, te je ostalo 0:0.

Najbolja šansa u prvom dijelu je viđena nakon pola sata igre. Efendić je lijepo probio po desnoj strani, ali je Ziljkić zakasnio na njegov centaršut. Šest minuta kasnije Kostić je šutirao glavom pored gola da bi u 42. minuti susreta poslije karambola u kaznenom prostoru Plavih, Zajmović otklonio opasnost ispred gola Kjosevskog.

Posljednju šansu u prvom poluvremenu je imao domaći tim, no Kostić je izblokiran nakon čega je Nukić šutirao preko gola, pa je ostalo 0:0.

Domaći su u prvim minutama nastavka imali šansu preko Ziljkića koji je iz velike udaljenosti šutirao pored gola da bi Željezničar poveo u 55. minuti susreta. Nakon centaršuta Pavića, Zajmović je glavom spustio za Krpića koji je vratio za Čurjurića, a hrvatski veznjak je majstorskim udarcem matirao golmana Fejzića za vodstvo gostiju.

U 65. minuti susreta Ziljkić je iskosa sa lijeve strane dobro šutirao, ali je Kjosevski odbranio njegov udarac. Crnkić je loše šutirao u 71. minuti susreta, a četiri minute kasnije Ziljkić je pokušao iz slobodnjaka, ali je golman Željezničara dobro reagovao.

Do kraja susreta Željezničar je u 92. minuti susreta potvrdio pobjedu preko Stojana Vranješa koji je pogodio nakon asistencije Dženana Zajmovića čime su Plavi došli na vrh tabele. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,