Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda vrijedna opstanka: Fudbaleri Slobode u Zenici savladali Čelik

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode u utakmici 8. kola na stadionu Bilino Polje u Zenici zasluženo su savladali ekipu NK Čelik rezultatom 2:0 i ujedno izborili opstanak u Premijer ligi BiH i naredne sezone, dok su svoje sportske prijatelje poslali u niži rang. 

Čelik je agilno otvorio susret, naprije je imao opasan napad preko Kouadija, ali je Muminović oprezan, zatim i preko Anđušića, Šišića i Đelmića.

Ipak, u 17. minuti susreta prvi ozbiljan napad Slobode krunisan je vodstvom. Ivetić je ubacio s lijeve strane loptu, a Salihović sa sedam metara glavom matira golmana domaćeg tima za vodstvo od 0:1.

Već u 23. minuti novo vodstvo Slobode. Todorović je napravio sjajnu solo akciju, poigrao se sa odbranom Čelika, ubacio loptu za Bekića koji lagano pogađa za 0:2.

Do kraja prvog poluvremena nakon udaranja Rustemovića, sudija isključuje Kaudija u redovima Čelika. Prvo poluvrijeme okončano vodstvom Slobode.

U drugom poluvremenu fudbaleri Čelika iako brojčano oslabljeni pokušavali su smanjiti vodstvo i produžiti nade u opstanak, međutim izabranici Slavka Petrovića sigurno su čuvali svoj gol, a golman Muminović je svaki udarac u okvir gola osujetio.

Ovom pobjedom fudbaleri Slobode su izborili opstanak u društvu najboljih, dok će Zeničani naredne godine igrati u Prvoj ligi Federacije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,