Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda Sarajeva nad Borcem, šest golova na Koševu

Preuzmite sliku

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su večeras na Koševu ekipu Borca sa 4:2, u derbi susretu sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica je opravdala epitet derbija s obzirom na obostrano otvorenu igru i veliki broj prilika. Sarajevo je na kraju slavilo i četvrtom pobjedom u sezoni preuzelo lidersku poziciju na tabeli. Gosti su se dva puta uspjeli vraćati nakon vodstva Sarajeva, ali su u oba navrata već nakon minutu-dvije primili novi pogodak.

Domaći su poveli u 16. minuti autogolom Danilovića koji je u želji da presiječe napad Sarajeva poslao loptu u vlastitu mrežu.

Borac je izjednačio u 37. minuti golom Ziljkića, koji je prihvatio odbijenu loptu na 15 metara i snažnim udarcem pogodio rašlje. Ipak, samo minutu kasnije Sarajevo je postiglo drugi pogodak. Rahmanović je iskoristio loše ubacivanje iz auta igrača Borca, uzeo loptu i ušao u šesnaesterac te pored trojice čuvara prizemnim udarcem pogodio gol.

Osim tri pogotka u prvom poluvremenu obje ekipe su propustile nekoliko dobrih prilika, Borac dva puta preko Zakarića te preko Vranješa koji je pogodio prečku, dok su domaći najbolju priliku imali preko Pejovića koji s tri metra šutira glavom ali golman Borca Pavlović krajnjim naporom brani.

Na početku drugog poluvremena Borac ostaje s igračem manje, nakon što je crveni karton dobio Milojević. Uprkos tome, još jednom uspijeva doći do izjednačenja. U 71. minuti Ziljkić je ubacio sa desne strane iz slobodnog udarca, a Danilović je bio najviši u šesnaestercu i glavom postigao pogodak te se na taj način iskupio za autogol u prvom poluvremenu.

Ipak, radost gostiju ni ovoga puta nije dugo trajala, s obzirom na to da su igrači Sarajeva za samo dvije minute došli ponovo do vodstva. Strijelac je bio Tatar koji je s 15 metara iskosa pogodio gornji lijevi ugao gola. Isti igrač je u 89. minuti, na asistenciju Fanima, postigao svoj drugi gol, a ukupno četvrti u sezoni, za konačnih 4:2. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,