Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pobjeda Krupe na Tušnju protiv Slobode (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 31. kola nogometne BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode na Tušnju ugostili su ekipu Krupe i pretrpjeli poraz rezultatom 1:2.

Tim Zlatana Nalića u ovaj meč ušao je bez posebnog opterećenja jer su već ranije osigurali opstanak u Premijer ligi BiH dok su s druge strane ostali i bez teoretske šanse za plasmanom u Evropu.

Ekipi Krupe utakmica na Tušnju protiv Slobode bila je posljednja šansa da zadrži izglede za opstanak pa su tako od prve minute gosti krenuli agresivno što im se isplatilo već u 8. minuti kada preko Brtana dolaze do prednsoti od 0:1.

U prvih 15. minuta utakmice na Tušnju tim Slobodana Starčevića pokazao je puno više od igre u odnosu na svog domaćina.

Fudbaler Slobode Beganović ostao je bez svijesti u 25. minuti susreta nakon što ga je jedna lopta pogodila u glavu.

Nogometaši Slobode preko Ivana Barabana dolaze izjednačujućeg pogotka. Igrao se 35. minut kada Baraban nakon driblinga vara golmana Krupe i trese mrežu za 1:1.

Ovim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme između Slobode i Krupe.

Početak drugog poluvremena obilježio je nekoliko solidnih akcija Sloboda, međutim Krupa je ponovo uspjela doći do prednosti na Tušnju.

Igrao se 60. minut, a Milanović je pogodio za goste i vodstvo od 1:2.

U nastavku susreta Kurpa je preko sjajnog Milanovića imala nekoliko izglednih prilika da postigne i treći gol ali se na odličnim odbranama istako Azir Muminović.

Iako su slavili pobjedu na Tušnju Krupljani će narednu sezonu igrati u nižem rangu jer je ekipa Tuzla Citya ostvarila danas pobjedu u Banovićima protiv Sarajeva kojom su osigurali premijerligaški status i naredne sezone.

Sloboda: Muminović, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Ćivić, Hadžanović, Ignjatović.

Krupa: Marković, Karišik,Makitan, Modić, Dujaković, Nikodijević, Nikolić, Brtan, Milanović, Babić, Mandić. (Tuzlanski.ba | Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje