Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Po izboru FIFA-e: Lionel Messi je najbolji fudbaler svijeta

Preuzmite sliku

Argentinski fudbaler dobio je nagradu The Best i ovo je prva individualna nagrada za Messija još nakon 2015. godine. Messi je prošle sezone briljirao, a za Barcelonu i reprezentaciju Argentine je na 58 utakmica postigao čak 54 gola.

Messi je vodio Barcelonu do odbrane titule prvaka Španije, te do polufinala Lige prvaka gdje je ovaj tim doživio šokantan poraz od Liverpoola u polufinalu.

U konkurenciju za nagradu The Best pored Messija bili su Virgil van Dijk i Cristiano Ronaldo, ali je Argentinac dobio veliki broj glasova i na kraju završio na prvom mjestu.

“Ovo je bio veoma lijep i emotivan dan jer sam sve ovo uspio podijeliti sa svojom djecom. Otkako smo stigli družili smo se sa odličnim fudbalerima i moji sinovi su zaista uživali. Također, velika je čast osvojiti ovu nagradu i raspoloženje je zbog toga još i bolje”, rekao je Messi i dodao.

“Pa, reći ću vam da tu nema tajne nikakve. Jedina stvar je da uvijek dajem svoj maksimum i pokušavam da budem sve bolji, te da osvajam što više titula sa ekipom. Sve ostalo dolazi nakon toga”.

Real dominira u idealnih 11

U najboljih 11 igrača svijeta za prošlu sezonu izabrani su i golman Liverpoola Allison, koji je ujedno proglašen i najboljim čuvarem mreže svijeta, u odbrani su Matthias de Ligt (Juventus), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), veznjaci Frenkie de Jong (Barcelona) i Eden Hazard (Real Madrid) te napadači Cristiano Ronaldo (Juventus) i Kylian Mbappe (Paris SG).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,