Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Platini: VAR ubija nogomet

platini-zabrinut1
Preuzmite sliku

Bivši predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini smatra da je tehnologija VAR “ubila” nogomet i nije donijela više pravde u ovoj sport.

VAR je najnovija inovacija u nogometu korištena na svjetskom prvenstvu i italijanskoj Seriji A, ali Platini vjeruje da koristi samo za zaštitu nogometnih čelnika, prenosi Football Italia.

– VAR nije donio pravdu u nogomet. Poznajem FIFA-u, njihov posao je da pronađu sisteme koji im odgovaraju. U finalu SP-a između Francuske i Hrvatske VAR je pozvao sudiju koji je zatim dosudio penal za Francusku. Hrvati smatraju da ruka nije bila namjerna, Francuzi misle da jeste – rekao je Platini.

Dodao je da će u budućnosti možda kapiteni ekipa i golmani nositi slušalice i na taj način komunicirati s trenerima na klupi koji će im davati instrukcije.

– Na taj način ćemo ubiti nogomet, a to se vjerovatno već dogodilo u biciklizmu i formuli 1. Već smo ubili sudije. Sudijama VAR odgovara jer smanjuje njihovu odgovornost, a oni su uvijek na strani onih koji ih hrane – zaključio je Francuz.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,